top of page

Wall of Art, En plats för kreatörer

Hos Wall of Art möts konst och inredning i en kurerad kollektion av poster till konstnärlga hem. Det är skapat av kreatörer som kanske för första gången visar sina verk för en större publik.Wall of Art är en digital plattform som drivs av Annika Hultgren och fästman Nicklas. Deras mål med Wall of Art är att göra det enkelt för up-and-coming kreatörer att sälja sina verk som Art Prints. I deras webbutik får kreatörer förutom en förtjänad plats att synas på, hjälp med marknadsföring, produktion och leverans. Kreatörerna kan då fokusera på skapandet och kunden hittar originella och personliga prints till ett bra pris som stödjer unga kreatörer på deras konstnärliga resa.


Beskriv dig själv genom tre målningar du skapat (eller sett)? — Mina verk är oftast minimalistiska i sin stil. Lite som jag själv klär mig och inreder hemma, men dem har oftast också en djupare mening. Jag är en väldigt reflekterande och känslosam person så mina verk är påminnelser och peppande tankar till mig själv.


Jag beskriver exempelvis mitt verk "Colorful" med orden "Våga vara färgstark. Tro på din stryka och visa den.


" Verket "UB" är en hyllning till min mormor och symboliserar en kreativ och kärleksfull person som ser alla.


Min senaste serie Colourbomb är en serie som gör mig glad bara av att se den! Precis så som det ska kännas med personerna du omger dig av!

Annika har alltid gillat att måla och uttrycka mig kreativt. Bild och form har alltid varit en stor del av hennes liv, men det är inte förrän på senare år som det har tagit sig uttryck i att hon skapar egna konstverk. Annika kommer från en kreativ familj där bland annat hennes morfar sysslat mycket med konst och hon är precis som min mormor när det kommer till att fixa och dona hemma!

Vad driver dig? — Jag drivs av inspiration och att få leva ut mina kreativa och lekfulla idéer. Omge mig av inspirerande människor som ger mig energi!

Hur uppstod idén? Allt började med en tavelvägg som skulle förgylla vår nya lägenhet. Utbudet av populära motiv var stort, nästan för stort, men jag tyckte att personliga och prisvärda konsttryck var svåra att hitta. Till slut bestämde jag mig för att plocka upp penseln och måla några tavlor själv. Nicklas började fundera om inte flera skulle vilja se mina konsttryck på sina väggar, men det tog tid att göra allt kring produktion och marknadsföring på egen hand. Då föddes tanken om Wall of Art.

Vilka va de största utmaningarna med att starta Wall of art? — Lära sig att starta ett bolag och allt vad det innebär. Där är jag så oerhört tacksam över Nicklas, en sån klippa på att kolla upp saker som jag som kreativ konstnärssjäl inte har en susning om! För oss var det såklart en stor utmaning att gå från fasta jobb till att leva på noll och ingenting. Att ställa om livet helt för att under en lång tid avsätta största delen av vår tid till företaget. Det är en såklart en uppoffring, men fantastiskt kul och lärorikt!


Vart ifrån får ni er inspiration?

— Just nu naturen, långa, härliga samtal med vänner och nya kreativa möten. Jag inspireras av färgerna och allt som blommar runt omkring oss just nu. Ska givetvis tillägga att jag kan sitta i timmar och läsa inredningsinpiration, alltifrån magasin, platser och sociala medier.

Hur arbetar ni med era kreatörer?

— När vi startade Wall of Art och letade kreatörer satt jag och fikade med majoriteten av dem, vilket var helt fantastiskt! Det gav mig så mycket energi och förståelse. Detta ledde till att vi från start fick en god och nära relation med våra kreatörer där flera av dem fortfarande är en del av nätverket. Idag jobbar vi med ett 50-tal kreatörer som säljer utvalda motiv exklusivt via WallofArt.com Vi försöker hitta konstnärer med olika konstuttryck men som också kombinerar och kompletterar varandra fint. Genom Wall of Art har vi som ambition att underlätta för kreatörerna att nå ut med sin konst till en större publik. Vårt mål är att få dem att synas i sammanhang som de kanske annars inte exponerats i. Många av kreatörerna skapar på sin hobby och jag vet själv att tiden tyvärr inte alltid räcker till att marknadsföra sin konst i den utsträckning man drömmer om.Har du några tips till dom som har ”konstnärskramp” under dessa tider? — Det känns som att måla är en perfekt sysselsättning i dessa tider och hur mysigt att måla utomhus tillsammans några kompisar? Sätt på go musik och bara kör. Det finns inga rätt och fel. Dina favoritverk kommer när du minst anar det!

Vad är ert nästa steg med Wall of art? — Wall of Art kommer utvecklats enormt under hösten. Vi kommer expandera och framöver kommer ni se ett nytt spännande uttryck och roliga samarbeten. Jag vill bara spola fram tiden och att det ska bli höst! Så peppad på Wall of Art 2.0!

Comments


bottom of page