top of page

Viola Bergström om att jobba som en "One-woman-agency"

Du vet vännen som man kan nödringa i alla lägen, vi har hittat henne åt dig! Viola Bergström, hon som kan tipsa dig både om det bästa vinet och de ultimata skorna du skall bära till din outfit. Hon har helt enkelt de bästa lösningarna. Nytänkande är vad hon är, hon jobbar trots allt som en kreativ strateg... eller som hon själv kallar sig en "otålig do:er". Fråga henne om hon kan fixa en fest utan kapital och hon kommer se till att det blir en av de bättre kvällarna i ditt liv.Viola Bergström

Smeknamn: Lola, Vilo, Vivi

Ålder: 26

Jobbtitel: Kreativ strateg

Personlig titel: Otålig do:er


@violabergstrom "Rebel boots being all rebellious"FEM SNABBA,

om du är snabbtänkt vill säga...


Vad är ditt senast skickade sms och till vem var det?

”Får man ha skor inomhus hos Filip eller? It’s a look nämligen”

Till min bästa kompis Rebeka om nyårNämn tre saker som man alltid finner i din handväska:

Skavsårsplåster, extra linser och Glossier Läppstift i färgen ”Like”


@violabergstrom "Viola Bergström AB Christmas party 🎄"


Välj en färg och beskriv hur den representerar dig:

Är helt besatt av grönt, det har varit min favoritfärg hela mitt liv och är alltid mitt första val på allt. Jag är extra svag för skogsgrönt.


Vad är dina tre mest spelade låtar på Spotify från 2020?

Midnight Sky - Miley Cyrus

Tout oublier - Angéle

Instant Crush (feat. Julian Casablancas) - Daft Punk


Välj en bild från det gångna året som gör dig riktigt lycklig av att se. Förklara varför:

Alltså, blev TOKKÄR 2020 i min kille Gustaf. När en liksom börjar känna känslor som en inte trodde fanns. Detta är den första bilden jag lade upp på oss två. Helt plötsligt drömmer jag om en ring på fingret och slöja i håret???? Jävla klyscha man är.


"Helt plötsligt drömmer jag om en ring på fingret och slöja i håret???? Jävla klyscha man är.


@violabergstrom "Thanks @tinder ❤️"


ONE-WOMAN-AGENCY

Drömde om att bli stylist, men blev kreativ strateg. Hur? Varför? — Viola svarar


Så hej Viola, hur mår du idag och vad gjorde du innan du satte dig ner för att svara på dessa frågor?

HEJ! Jag mår bra, peppar inför att få klä upp mig inför nyår! Att klä upp/ut mig är det bästa jag vet och det här året har inte tillåtit så mycket festligt, så jag tänkte passa på. Naglarna är precis nymålade i en 80-tals blekrosa färg!


På instagram utger du dig själv för att vara ”Some sort of creative strategist”. Berätta mer om den titeln:

Hehe, den är oklar. Även för mig ibland. Jag jobbar som en one-woman-agency, gör lite allt möjligt efter behov för olika varumärken men framförallt varumärkesstrategier med stort fokus på content. Jag har PR bakgrund och väver in det i mycket jag gör, och står en hel del på produktioner och plåtningar.


"Jag jobbar som en one-woman-agency, gör lite allt möjligt efter behov..."Var det något som du alltid drömde att jobba med som liten, eller vad var dina framtidsvisioner då?

Jag ville bli stylist när jag var yngre, och assisterade olika stylister i ett par år - men insåg att modebranschen var otroligt bred och drogs mer åt PR/strategihållet.Nämn något/ någon som inspirerat dig till det stadie du är i livet nu. Motivera gärna.

Min mamma har myntat uttrycket ”Hårt arbete lönar sig” och jag har alltid levt efter det. Har jag bestämt mig för något så ser jag till att genomföra det, trots en hel del motgångar. Det har matat min motivation ännu mer, och den är jag väldigt mån om. På senare år har jag börjat värdesätta ledig tid mer, det är liksom inte coolt att ha svinmånga bollar i luften och alltid vara stressad. Tyvärr har jag lärt mig det den hårda vägen." På senare år har jag börjat värdesätta ledig tid mer, det är liksom inte coolt att ha svinmånga bollar i luften och alltid vara stressad."Du driver bland annat instagramkontot @violacuisine där du lägger ut mycket matinspiration. Berätta, vad är din paradrätt och vad dricker du till?

Jag är helt tokig i alla sorters grönsaker och baserar alla mina rätter på grönt. Paradrätten är pasta aglio e olio med svinmycket persilja, parmesan och svartpeppar. Så enkelt men går alltid hem. Jag serverar ett lätt rött vin till, och gillar druvor som gamay. Är även svag för de flesta viner från Jura och Bourgogne.


"A few recent favorites!!!! 🍷 cheers mate"


"Radicchio salads ❤️"


Av allt du gjort (vilken är en hel del inspirerande saker) vad är det roligaste projektet?

Egentligen allt där jag får så mycket kreativ frihet som möjligt. När jag jobbade som projektledare på J.Lindeberg producerade jag och min kollega My en stor lanseringsfest som hade extremt liten budget, men vi lyckades trolla fram ett magiskt resultat, det var wow-känsla.


"For the launch of J.Lindeberg Pre-Spring 2019 capsule collection “The Black Piste tour” we took over the JL flagship store at Biblioteksgatan 6 in Stockholm. The space was transformed to a futuristic underground after-ski party, followed by an after party at Nosh & Chow MONO. Live performances by Erik Lundin, Showit and DJ’s Alex Urombi & Tina Misaghi."


Vad kommer bli ditt nästa projekt?

Jag kommer frilansa med diverse varumärken, men också avsluta min utbildning från Hyper Island med praktik hos Alter.Id! Så orimligt pepp att få utveckla mina kunskaper hos genierna Elinor och Margareta.


Och för att inte glömma, gott nytt år på dig. Vad är ditt nyårslöfte för 2021?

Jag ska ta körkort och sluta snusa!VIOLAS STOCKHOLM/SHOPPING GUIDE

Strosar du runt på Stockholms gator och letar efter ett litet kryp-in ställe med bra vin och musik, då skall du läsa denna guide.


BÄSTA RESAURANG :

Prospero Stockholm

@prosperosthlm "Beef, shiitake, buttermilk and sage. Last week with this menu!"TRE BÄSTA BARER:

Folii Stockholm, Savant Bar och Tyge & Sessil


@folii_sthlm "Woop! Söndag och en finfin uppställning redo för #söndagsslatten🤗 "


@savantbar "Lunchtime: - Caponata, white bean cream, basil & pine nuts (vegan)"


@tygesessil "Nu har vi en Take Away-kasse som vi kallar ”Naturvinskassen”. Den innehåller allt du behöver för att få en fullständig naturvinsupplevelse hemma, utom vin... tyvärr."BÄSTA CAFÉ:

Cirkuskiosken


@cirkuskiosken "Today’s cirkus is over and we are back tomorrow morning! Thanks to everyone for supporting our beginning, it’s so exciting ❤️❤️❤️"BÄSTA KLÄDBUTIK

Vestiaire Collective

"Jag shoppar nästan allt online och gärna second hand."


@vestiaireco "Get ready to swoon over New Romantic style. Embrace flowing silks and gender fluid dressing with our edit of lavallière shirts and high-waisted trousers. For best results, pair with a wistful gaze."


BÄSTA INREDNINGSBUTIK

Esteriör på Åsögatan 144


@esterior_official "Semesteriör? Nej gud nej! Esteriör Shop är öppet precis som vanligt varje dag."BÄSTA INSTAGRAMSTÄLLET

Ritorno-café på Odengatan

"Som att kliva in i en Hemingway-roman"

@ritorno1959 "Bageributikens uteservering på Odengatan blev så mysig. Öppet idag 09.00-14.00. Varmt välkomna!"

Comments


bottom of page