top of page

TA ETT GLAS VIN MED KLARA HEDBERG — ALLT HANDLAR OM BALANS

Att klara av att jobba som influenser, reklamare och samtidigt plugga till copywriter må vara svårt, med om det är någon som klarar det så är det ju ändå Klara. Göteborgs humorn ropar ut bland orden, men kanske är det också det som passar bäst när det är en göteborgare vi talar om; Klara Hedberg är denna intervjuns stjärna. Gör som hon själv hade gjort, slå dig ner, ta ett glas vin och läs vad hon har att säga.


Bild: X.V Atelier

Ålder: 25.


Professionell titel:

Text- och innehållsproducent på ett företag. Om en dryg månad börjar jag även studera till Copywriter. Fick beskedet att jag blivit antagen för bara en vecka sedan, så det har varit några happy days haha. Jag har nog alltid haft tankar på att nischa mig mer mot skrivandet och det känns som helt rätt tillfälle just nu. Efter några år i reklambranschen tror jag mig ha hittat rätt, om man nu någonsin gör det fullt ut.


Personlig titel: Vän, partner och familjemedlem. Jag skulle nog även kunna betecknas som en ganska rastlös sökare.


Bild: Hilda Randulv

Vad gjorde du precis innan du började svara på dessa frågor?

Gjorde min yoga. Sen gick jag direkt till systemet och köpte vin. Det låter klyschigt, men jag är otroligt beroende av träning för att fungera. Det har jag nog fått från min pappa, vår rastlösa ådra mynnar lätt ut i ångest ifall den inte hålls i schack. Träningen hjälper till med det. Sen unnar jag mig ett glas vin. Det handlar om balans här i livet, något jag överlag är ganska dålig på haha.


Bild från Klaras instagram.

"Fields of gold"


Välj en låt som beskriver dig och motivera varför? Le temps est bon - för att den är på franska och det är något jag inte förstår men ändå tycker om.Du skall ordna en datenight: Vad lagas och vad dricks till? (Bifoga gärna ett recept)

Jag föredrar plock framför middag. En ostbricka med en god Comté, Gruyére och riktigt lagrad brieost. Lite mandlar, italienska oliver och någon god marmelad. Löjrom med gräddfil och gräslök får gärna alltid finnas med på bordet. Till det hade jag druckit något bubbligt, helst champagne eller Pet nat!

Bild från Klaras instagram.

"Vykort från Slussen💌"


Vad är du mest stolt med över att ha åstadkommit i ditt liv?

Jag är nog mest stolt över att jag alltid har vågat, inte någon enskild prestation. Det enda som känns läskigare än att misslyckas - är att aldrig få veta. Under åren har det resulterat i flertalet yrkesmässiga samt personliga utmaningar. Har det känts rätt har jag tackat ja, oavsett kallsvett och puls. Jag hade inte alltid gjort samma val idag, men jag skulle aldrig ångra eller önska ha det ogjort. Världen går till spillo om så mycket substans på grund av tvivel. Bara jag letar i min närmsta sfär finns där så mycket jag vill visa upp för alla, men som istället hålls gömt. Det är sorgligt.

Bild: Josefin Wallerström


Du har väldigt unik klädstil, vart får du din inspiration ifrån?

Alltså. Mina vänner är typ Sveriges bäst klädda personer. Jag antecknar deras outfits, väntar några veckor, sedan kopierar jag på ett subtilt sätt så att ingen märker. Min stil sammanfattat: basic färger i varierande material och snitt.


Bild från Klaras instagram.

"vi havde en meget god tid" Tillsammans med @fridavega

Vilket av plaggen i din garderob kommer du aldrig göra dig av med?

För flera år sedan fann jag ett fantastiskt set på Acne Studios. Egentligen hittade jag först byxorna i Göteborgsbutiken. När jag sedan befann mig i Stockholm några veckor senare, passade jag på att kika in i deras butik vid Norrmalmstorg. Där hängde en tillhörande överdel som jag inte visste fanns. Som den andra delen av ett kompishalsband. Perfekt matchande. Jag köpte tröjan och spatserade sedan runt i setet resterande del av sommaren. Även sommaren efter det. Tillslut, efter ett antal år började kläderna spricka mer och mer. I början kunde det döljas med små lagningar, men efter en tid blottade sig stora hål i sömmarna.


Jag gick då till stans bästa skräddare med vädjande ögon. När jag la fram kläderna sköt han ner glasögonen på näsan och skådade trasorna. – Ibland är det dags att ta farväl av vissa plagg, sa han och tittade upp på mig. Jag nickade förstående och stoppade ned mina trasor i en påse som jag sedan gömde långt in i min garderob, rädd för att någon skulle slänga den utan min vetskap. Där ligger påsen än idag.

Bild: Privat


Vad är det sämsta köpet som du någonsin gjort?

Ett löpband för några år sedan. Köp aldrig ett löpband om du bor i lägenhet, dina grannar kommer att planera någon typ av lönnmord.


Du får möjlighet att vara stylist för en dag. Vad är det första tipset som du ger?

Bekvämlighet är underskattat! Mina värsta outfits har nog sett dagens ljus när jag velat “testa något nytt” eller “vara lite kreativ med kläder”. Ryser av tanken på vissa bilder som finns från tidigare evenemang haha. En grym bas i bra material - sen kan du skoja till det lite.


Bild: X.V Atelier


Vad är ditt nästkommande projekt?

Yrkesmässigt tänker jag fortsätta utvecklas inom skrivandet, min utbildning känns spännande. På ett personligt plan vill jag komma igång med klättringen och så småningom ta mig till bergen. Jag har en ganska öppen syn på framtiden just nu. Mycket förändras runt omkring mig vilket jag välkomnar. Jag är nyfiken på vad som komma skall, det blir till att vänta och se.


Bild från Klaras instagram.

"Denna tid på året för med sig en så vemodig känsla. Likt när man står på en efterfest medan det ljusnar utanför och den obekväma påminnelsen om att en ny dag väntar på dig. Man vill så gärna bara krama ur det sista, låt det få vara natt en liiiten stund till, låt verkligheten vänta lite lite till. Låt det få vara sommar lite lite till, hösten snälla vänta en liiiiiten stund"


Vad har du lärt dig av corona?

Att saker inte behöver ske omgående. Jag är så otroligt rastlös, både på gott och ont. Jag har svårt att acceptera tiden; att den ibland behöver göra sitt. Det gäller både heartbreaks, drömmar och karriär. Det här året har tvingat mig att stanna upp. Än så länge har det gjort mig gott.

Vad har du för förhoppningar på 2021?

Jag hoppas, med risk för att låta självklar, att världen ska vara lite snällare mot oss.


Klaras Göteborgsguide:

Från innerstan till skogen, från Majorna till Vasa


Diket, bild från deras instagram.


Bästa ställe för en god drink?

En fräsch Gin & Tonic på Diket.

Från Klaras instagram. Utanför Bar La Lune.

"Länge leve vi"

Bästa restaurang? Hasselsson på dagen. Bar La Lune eller Tapasbaren på kvällen.

Kafé Gapet, bild från deras hemsida.


Bästa stället att ta en kaffe på? Kafé Gapet!


Bild från Vallgatan 12.


Tre bästa klädbutikerna?

Med tanke på min tidigare historia måste jag väl säga Acne haha. Annars Myrorna, Vallgatan 12 och Arket.

Änggårdbergen, bild från detvildagoteborg.se

Bästa ”secretspot”?

Platån längst upp på Änggårdsbergen är underbar året om. En snabb getaway från storstan där man kan klappa får och njuta av utsikt.


Artilleriet, bild från deras hemsida.


Bästa Instagramställe? Gå in på Artilleriet och sätt dig i valfri soffa, knäpp en bild snabbt innan någon ser dig. Voila, Instagram-feeden är fixad.

Comments


bottom of page