top of page

Inside the wardrobe - Johanna Backman

Smycken må vara det som Johanna Backman designar, men i hennes hem finner man mer kläder. På klädställningen framför sängen hänger fina vintage-fynd stiligt på galgar, men vad gömmer sig egentligen bakom garderobsdörrarna? Det svarade Johanna på när vi i veckan besökte hennes hem.Det första man möts av när man kliver in i Johannas lägenhet är en klädhäst med långa kappor. Det märks att det är någon som har studerat varje uppslag i de senaste modemagasinen som bor där. Inte vem som helst skulle välja att slänga in sneakersna i frådet för att ge plats åt lyxiga klackar.


Johanna visar upp hur hon skulle styla sina rosa Prada.


– Allting du ser i butikerna idag, det går egentligen att hitta begagnat, säger Johanna.


Fastän att man inte trodde det var möjligt så lyser Johannas garderob mer än när hon själv pratar om kläder. Det är som att varje galge är en inbjudan till ett kalas daterat var årtioende 50 år tillbaka och framåt. Blandade mönster möter alla färgpalettens kulörer och inte ett plagg är likt det andra.Johanna visar upp några av sina favoriter ur garderoben. Bläddra för att se alla alternativen.Trots att garderoben ger ett intryck av mumsig godispåse, finns det några klassiska bitar dolda mellan alla sprakande färger. Johanna berättat att hennes stjärntecken är tvilling och hur hennes val av kläder kan variera drastiskt från dag till dag.


– Ena dagen klär jag mig som om att jag skulle gå på en gala, medan jag dagen därefter kan vilja ha på mig det simplaste av simplaste.


Ett av Johannas absoluta favorit-plagg; en vintage-kjol med broderi nertill.Oavsett om det är en enkelt eller maxad klädsel, finns det en sak som ständigt återkommer.I en gammal träbyrå i sovrummet förvaras de flesta outfit-höjarna, så som väskor, solglasögon och smycken. Det är som en enda stor skattkista; aningen rörig och man har ingen aning om exakt vad man kan förväntas finna där inne.
Att Johanna är smyckesdesginer syns dock tillslut mellan galgarna ändå. Accessoarer från hennes egna märke Lugot har fått en alldeles egen plats i hemmet: i köket så att alla gäster kan få en personlig liten prov-testning. Smyckena som är i äkta guld och silver med inslag av naturliga pärlor, blir fina detaljer till vilken tvilling Johanna än väljer att klä sig som för dagen.Comments


bottom of page