top of page

I Johanna Backmans badrumsskåp

Visst finns det ett badrumsskåp även hemma hos Johanna Backman, smyckesdesigner och entreprenör, men det man ser är ett flådigt sminkbord i vardagsrummet.

– Det är skillnad på att fixa sig här jämfört med på toaletten. Här lägger jag verkligen tid på mig själv.


Badrumsskåpet, eller snarare sminkbordet som påminner om en inredningsdetalj i ett slott, är väl använt. Där kan Johanna Backman sätta sig de dagar som hon har extra tid för att verkligen fixa i ordning sig. En sådan dag kan vara när hon är ledig och hon och hennes kille har bestämt sig för att ha en lyxig kväll.


– Vi kallar det för cocktail hour. Vi gör oss varsin drink, sätter på skön musik och fixar oss lite extra.På väg ut från badrummet till vardagsrummet.


– Jag måste bara ta bort mitt nagellack innan jag sminkar mig, annars kommer jag störa mig på det hela tiden när jag ser det i spegeln.
Det är först på senare tid som Johanna på riktigt har börjat intressera sig för hudvård och smink. Det händer ofta att hon finner sig själv läsa om andra människors skönhetsrutiner. Dels är det avkopplande läsning, men det är också från det som hon får mycket inspiration och många tips.– Till exempel har jag nu lärt mig att jag inte ska applicera läppstiftet så att jag får en allt för skarp kant. Istället duttar jag det lite, så att det blir mer naturligt.


På tal om läppstift så är det något som Johanna alltid bär med sig. Som svar på frågan; vad brukar du ha i din handväska? - så svarade hon just det. Sitt röda läppstift från dior i färgen Ultra 999 Rouge.Generellt sätt när det kommer till alla de produkter som Johanna använder, så är det enligt henne viktigt att de är naturliga och skonsamma.


– Jag kan lätt bli allergisk när jag testar något nytt, så därför är jag väldigt selektiv med det jag adderar till min rutin.


"I bland kan det räcka med ett rött läppstift för att jag ska känna mig full-on-glamig"


Smyckena kommer från Johannas egna märke "Lugot".Några av Johannas favoritprodukter är följande.
Comentários


bottom of page