top of page

Hemma hos Klara Pilhall

I centrala Göteborg bor Klara Pilhall, student och entreprenör. För henne är hemmet inte bara ett hem. Det är snarare mer en känsla, så mycket påverkas hon av den miljön där hon befinner sig.

– Jag är nästan avundsjuk på dom som kan koncentrera sig vart som helst. Jag måste vara på en plats där jag trivs.Klara beskriver sin inrednings stil som ett minimalistiskt kaos med inspiration från det maximala. En beskrivning som må verka komplex när man hör den, men som känns helt självklar när man väl befinner sig i hennes hem. Alla möbler är väldigt enkla, det är få saker framme och det lyser stilrent. Men på väggarna hänger tavlor som den klassiska minimalisten inte hade valt och i lådorna gömmer sig stöket.
Klara är en allt eller inget person. Första dagen som hon flyttade in i lägenheten var hon genast tvungen att få bort alla flyttkartonger och fixa i ordning det till ett hem. Dock erkänner hon att de saker som hon inte tog tag i direkt än är ogjorda.Köket.– De tavlorna som du ser på väggen har suttit där sen jag fixade min lägenhet första dagen, men sen har jag också tavlor som än står i sina rör.


Minns du ens hur de ser ut då?

– Nja, knappast. Jag har någon bild sparat på en av tavlorna, men om jag inte hade haft det hade jag garanterat glömt av det.


Bok som ger inspiration: The gentlewoman
I Klaras kök finner man allt som kan tänka finnas till ett tapas-bord. Ostar, röror och en fin olivolja. Gemensamt för skafferiet är att det mesta är vegetariskt, men en fin chark-bricka kan då och då dyka fram bland den veganska havremjölken och den knapriga granolan.– Kaffet smakar som godast där jag trivs som bäst.På byrån ser man parfymen La Tulipe från Byredo och rumsdoft från Aesop. För att Klara skall känna sig hemma är det också viktigt att det luktar gott; gärna en aning mystiskt och kryddig doft som är svårt att sätta fingret på vad den innehåller.Eftersom Klara bor i en etta är det inte långt ifrån köket till byrån och sen till garderoben. Trångt kan vissa tycka, medan andra säger praktiskt.Favoritplagget är en ljusblå kavaj i linne.


Favoritaccessoaren däremot är ett par kaxiga röda solglasögon från George Keburia, köpta när Klara studerade i Shanghai förra året.Fastän att Klara verkligen trivs bra i sin lägenhet har hon tankar om att flytta vidare. Drömmen om att starta upp en arkitekt-byrå med sin pojkvän lockar.


– Ett egen-designat hus hade verkligen varit stort att ha. Kanske i Köpenhamn eller Shanghai eller i Göteborg.


Vart, när och hur är ännu oklart för Klara, men drömmen håller hon fast i.
Commentaires


bottom of page