top of page

Emma Fridsell – "Jag började med att gräva i min farmors garderob"

Emma Fridsell, 21 år, går under många titlar; kontent-kreatör, influenser och ibland även stylist. Som en nytänd stjärna intog hon modevärlden när hon för några år sedan syntes på Stockholm Fashion Week i en rosa stickad mössa och en röd pälsjacka. Sedan dess har hon porträtterats av flera modemagasin runt om i världen och även blivit en inspirationskälla på sociala medier.


I denna intervju svarar Emma på vart hon får sin inspiration ifrån och vilken mode-händelse som betyder mest för henne. Om du läser hela intervjun får du även ta del av hennes bästa stiltips.Vilken låt skulle du säga beskriver vem du är som person?

En enda låt kan jag inte välja. Den skulle i så fall förändras varje dag beroende på vart i livet och vart i mina tankar som jag befinner mig. I denna sekund lyssnar jag dock på She med Laura Mvula och den känns helt rätt för detta ögonblick.Du har en väldigt unik och cool klädstil, vart får du inspirationen från?

Först och främst tack! Vart jag hämtar inspiration varierar. Då jag började intressera mig för stil och kläder som uttrycksform tittade jag mycket till forum så som Manrepeller och Who What Wear. Idag är jag mer säker på vad jag gillar och söker inte aktivt inspiration egentligen. Det blir istället människor jag passerar på stan som jag ser till och mycket kostym i film. Sedan kan jag såklart älska att scrolla på Instagram. Min stora förebild där är Blanca Miro och Reese Blutstein aka Double3xposure.Har du något minne från när ditt klädintresse väcktes?

Inget specifikt minne men i början av min gymnasietid kände jag mig vilsen och någonstans under den tiden växte intresset. Jag började gräva i min farmors garderob och jag fick en fantastisk bildlärare som ledde mig in på det kreativa spåret. Jag kan än idag tacka henne för att jag är där jag är idag.


Bilder från Emmas instagram

Du har hunnit med att gå på flera fashion weeks och gjort många klädsamarbeten. Har du något speciellt mode-ögonblick som betyder extra mycket för dig?

Min första modevecka i Köpenhamn tillsammans med Tyra Sina Willhelmsson och Chrystelle Eriksberger kommer jag aldrig glömma.


Tyra Stina Willhelmsson och Emma Fridsell

Vilket plagg i din garderob kan du inte vara utan?

Min hatt från Emma Brewin är mitt favorit plagg.

(se den gröna hatten som hon bär på bild två i bildspelet)

Nämn något som du tror att du aldrig kommer ta på dig?

Jag kommer aldrig säga aldrig men just nu kan jag inte se mig sätta på mig några skyhöga stilettpumps. Jag har väldigt svårt för höga klackar.

Vad bär du i sommar?

I sommar bär jag mycket färg. Helst hela regnbågen på en och samma gång.

Vad är dit bästa stil-tips?

Lägg alltid till ett par färgglada örhängen när du får chansen.

Vart ser du dig själv om tio år?

Ingen aning. När jag var liten ville jag bli en ikon, vad de nu betyder. Men jag hoppas nog att jag om tio år har prövat mina vingar och befinner mig i ett annat land. Förhoppningsvis driver jag eget och skapar något i kontexten av kläder.Comments


bottom of page