top of page

Emma Fällman om att vara en "Boss Lady"

Att ha tusen bollar i luften samtidigt må vara omöjligt, men Emma Fällman lyckas att kombinera familjelivet i Stockholm med att vara en inspirerande "Boss Lady". Hon skapar musik, är interims marknadschef på HOPE, samt driver sitt egna företag Boss Lady Productions. Man skulle kunna säga att Emmas receptet till framgång är driv, självsäkerhet och tydliga mål.


— Det löser sig alltid så jag kör på bara. Hittills har det gått superbra!Ålder:

34 fyller 35 den 31 Maj 2021

Jobbtitel:

Pr & Marketing Director

Personlig titel:

Boss Lady

Familj:

En son på fem år och en stor familj med många nära vänner. Har en otroligt "tight" relation med sina föräldrar och sin äldre bror.

Instagram:


Emma och hennes son.


Personliga snabba


Du stressar iväg till ett viktigt möte, vad är din go-to-outfit i garderoben?

Ett par breda skinnbyxor från Stand studio, en oversized beige skjorta, statement smycken från Lugot och Powher samt ett par hysteriska boots i croco från Eytys.


Det är fredagskväll och du bestämmer dig för att unna dig ett glas vin, vilken låt sätter du på att ha i bakgrunden?

Allt med Bon Iver.

Det är bestämt att du bara får se en film i resten av ditt liv, vilken film vill du se?

Så cheesy men alltså The Note book. Get’s to me everytime!!


Din kompis frågar dig om ditt bästa livsråd, vad säger du?

Fake it til you make it och våga vara autentisk.


hOurs frågar, Emma svarar


Först och främst, du har många projekt igång. Hur kommer det sig att du gör allt detta samtidigt och har du alltid varit en person som har många bollar i luften?

I Boss Lady Productions så representerar jag ett gäng fina varumärken som Lugot, POWHER, svenska hudvårdsvarumärket OM-SE samt uthyrningstjänsten It’s Re:leased. Jag är även marknadschef på HOPE 80%. Sedan så släpper jag en EP i början av Januari... Kort svar, jag är som bäst när det är full fart framåt. Jag älskar att ha mycket att göra och mitt arbete har blivit min passion och det kommer ganska lätt för mig och ger energi snarare än att ta. Jag fokuserar dock noll på detaljer vilket gör att jag kan uppfattas som slarvig men jag ser till att saker och ting drivs framåt. Jag har nog alltid varit en person som ser möjligheter och som vill säga ja!REMINDER:

HENLY

Ny EP i januariVart får du din inspiration ifrån till att göra det du gör?

Omkring mig hela tiden och detta låter sjukt men från min egen hjärna. Det dyker liksom upp bilder när jag drar igång nya projekt eller att jag hör ett varumärke behöva hjälp med något. Det är som att jag har en inre värld som jag kan plocka ifrån. Sen delar jag kontor med två helt magiska kvinnor, vi inspirerar varandra varje dag. Så tacksam för dem.


Jag jobbar mycket med personlig utveckling och med att lita på min intuition tillsammans med ett gäng som kallas Original Fuck Mothers.. Haha vi är brutalt ärliga med varandra och pushar varandra framåt. Så magiskt att veta att de alltid har min rygg."Det är som att jag har en inre värld som jag kan plocka ifrån."
Du bor i Stockholm som är en konkurrerande stad, hur bygger du kontakter och sticker ut bland mängden?

Jag har bott här i snart 13 år. Från början kände jag endast min brorsa så jag har verkligen byggt upp mitt nätverk från scratch. Jag tycker att det viktiga är att säga ja och hänga med på grejer, du vet aldrig vem du träffar. Våga vara öppen med vad du vill och ta för dig. Men först och främst var autentisk. Var exakt den du är, annars blir folk nervösa. Bara genom att prata skånska så sticker jag ut bland mängden. Sen är jag ganska relaxed till skillnad från många andra Stockholmare….. Jag har en ganska tydlig bild av vem jag är och är inte intresserad av att alternera den för att passa in. Take it or leave it.

ZERO BULLSHIT BOSS LADY In a dream world, your target group wants your brand. They come looking for you. That’s the right way around, right?

Guess what. We make dreams come true.
Tidigare i år startade du företag Boss Lady Productions. Berätta lite mer om det, hur kommer det sig att du valde att starta det och varför just nu under en rådande pandemi?

Jag hade konsultat som PR & marknadschef åt AVAVAV i tre år, vilket har varit en otroligt lärorik tid. Jag såg att varumärken behövde gå globalt och digitalt i sin kommunikation (speciellt nu under corona) och startade därför Boss Lady Productions. Vi bygger varumärken som människor VILL vara en del av. Ser till att skapa kommunikation som verkligen sticker ut ur mängden i landet och på internet.


Jag är lite fearless och inte så beroende av säkerhet i form av en anställning. Det löser sig alltid så jag kör på bara. Hittills har det gått superbra!


Bilder tagna från Boss Ladys hemsida. Första bilden är reklam för Swedish Stockings och andra är reklam för AVAVAV.


Hur ser en jobbdag ut för dig? Vart har du ditt kontor och vad är dina främsta arbetsuppgifter?

Mitt kontor ligger i Sasa Antic Studio på Nytorgsgatan. Fantastiskt läge och 15 minuters promenad hemifrån.


Oj väldigt olika! Men oftast betar jag av mailen och ser vad som har kommit in och vad som måste svaras på "asap" (as soon as possible). Sen börjar jag beta av min "to do list". Vissa dagar planerar jag plåtningar och gör moodboards, skriver pressreleaser och skickar ut dem. Jag har även en del kontakt med influencers och mycket av jobbet går ut på att jag söker upp nya samarbeten och kartlägger vilka som skulle vara en perfect match o så vidare. Jag brukar klämma in ett eller två fysiska möten med intressanta personer som eventuellt kan generera ett samarbete i framtiden. Jag sköter även utlån till stylister. Så mina främsta arbetsuppgifter är alltiallo.Vad är din största lärdom från att starta eget?

Skaffa en revisor, fokusera på vad du är bra på och våga lita på det.

Vad är det bästa respektive sämsta med att vara egenföretagare?

Det absolut bästa är friheten! Jag bestämmer helt över min egen tid. Jag jobbar när jag är som mest effektiv och jobbar inte när jag inte är det. Sämsta är väl att ibland har man inget jobb och det måste man bygga en buffert för. Viktigt att inte bli stressad i det för det genererar ingen bra energi.

I mångas ögon är du en inspirerande affärskvinna, vad är ditt främsta tips till andra som vill jobba på samma sätt/ i samma bransch?

Ta för dig! Våga lita på dig själv och lös det bara. Om du inte kan nåt, nej men se till att lära dig det!


Emma Fällman tillsammans med skaparen av smyckesföretaget Lugot Johanna BackmanVad kommer ditt nästa projekt bli?

Oj.. Jag har precis lite hastigt skaffat en hundvalp, det är ett projekt kan jag säga! Jag vill skala upp Powher, Lugot och se till att It’s Re:leased når sina mål. Och sen har jag några nya affärsidéer som jag skulle vilja sjösätta."Mina år känns alltid som det dubbla eftersom jag pressar in sjukt mycket hela tiden."


Vart ser du dig själv om tio år?

Oh la la.. Vilken svår fråga. Mina år känns alltid som det dubbla eftersom jag pressar in sjukt mycket hela tiden. Men jag hoppas att jag fortsätter driva Boss Lady Productions och att jag har några framgångsrika bygg-sagor bakom mig där jag har kunnat göra skillnad för många varumärken. Jag tycker om att jobba men det skulle vara härligt att ha pengar som bara flödar in utan att jag måste slita för det. Njuta av livet!* * *


EMMAS STOCKHOLM GUIDE

Hur lever man egentligen som en "Boss Lady" i Sveriges huvudstad.Bästa ställe för en god drink?

Lucys Flowershop

Birger Jarlsgatan 20, 114 34 StockholmBästa restaurang?

Bleck

Katarina Bangata 68, 116 42 StockholmTre bästa klädbutikerna?

Aplace, Nitty Gritty herrbutiken, Arket, Lotta Vintage

Götgatan 36, 118 26 Stockholm

Krukmakargatan 24-26, 118 51 Stockholm

Drottninggatan 53, 111 21 Stockholm

Upplandsgatan 45, 113 28 StockholmBästa stället att ta en kaffe på?

Kaffebar Bysistorget

Bysistorget 6, 118 21 StockholmBästa ”secretspot”?

Café Facile

Luntmakargatan 99, 113 51 StockholmBästa instagramställe?

Bar Hommage

Krukmakargatan 22, 118 51 StockholmComments


bottom of page