top of page

Ebbas lösning till branschens utmaningar: sina egna erfarenheter

Ebba Kleberg Von Sydow -Hon utger sig själv för att vara influenser och beskriver sitt arbete som ett personligt media-hus. Dagligen möter hon nya utmaningar, varav reklam och könsroller är två av dem. Via sina kanaler försöker hon bidra till en positiv utveckling. Knepet tror hon är att dela med sig av det som hon lärt sig av sina egna erfarenheter. Det är svårt att gräva på någon annan plats än på den där du står. Är det lätt så är det också rätt, säger Ebba


Foto: Ebba Kleberg Von Sydow


Tillsammans med Emilia de Poret, driver hon Säker Stil.

Utmaningar

Ebba älskar sitt yrke. Älskar att skriva, kommunicera med sina följare och göra djupdyk i sina intressen; mode, kungligheter och mat. Hon upplever dock att det finns en utmaning i att kombinera allt och navigera i dagens journalistik, särskilt när hon dessutom måste försörja sig på det. Ebba vill inte framstå som en reklampelare, men en stor del av hennes arbete går ut på att producera kommersiellt material.


Samarbeten ger pengar, men det betyder inte att jag tackar ja till allt. Jag gör bara samarbeten som jag innerst inne står för.


Ebba måste ständigt vara kreativ för att få alla parter att bli nöjda - följare, samarbetspartners och inte minst sig själv ”den största kritikern av dem alla”.


Det jag publicerar måste vara relevant och något som mina följare kan relatera till, därför måste jag vara nytänkande och knyta an det kommersiella med något som mina läsare finner intressant.


Foto: Ebba Kleberg Von Sydow

 

Könsroller

Ebba poängterar tidigt i intervjun hur influenser-branschen till stor del är uppbyggd av kvinnor, något som hon är väldigt stolt över. Dock upplever hon tydligt hur det är en bransch som har blivit ”fnyst åt” genom tiderna.

Ebba har själv blivit ifrågasatt i sitt arbete på grund av influenser/blogg-titeln. Mycket av det hon publicerar syns på hennes personliga plattformar och hon förklarar hur det påverkar responsen som hon får på sitt arbete.


Jag kan ha gjort en intervju som jag är fantastiskt nöjd med, som har hållit en hög och bra kvalité, ändå får jag bara kommentarer om den blommiga blusen som jag hade på mig.

Foto: Ebba Kleberg Von Sydow


Ebba tycker det är sorgligt hur utseende-fixerad branschen kan vara - att det idag till och med nästan klassas som ”the name of the game” att se ut på ett visst sätt när man rapporterar från visuella kanaler. Med en trygghet i sig själv och bra arbetsgivare, har Ebba klarat att se förbi den typen av respons.


Journalistyrket och influenser-världen förändras ständigt och Ebba hoppas på att de bägge kommer få högre status i framtiden. Redan idag märker hon av att branschen har börjat ”luckras upp” och genom sina kanaler försöker Ebba dagligen vara med och bidra till en positiv utveckling. Likt som hon sammanknyter sina sponsrade inlägg till något personligt, utgår hon från sina erfarenheter när hon diskuterar viktiga ämnen, så som könsroller.


Att känna att jag kan komplettera med någonting, det är viktigt!

Comentários


bottom of page