top of page

Den simpla statement- accessoaren

Hårbandet må vara en av de mest praktiska accessoaren för håret och det behövs inte så mkt för att det ska bli snyggt. Slarva upp håret lite i en schysst scrunchies precis som My Jarstig gör.My Jarstig, är 25 år gammal och bor med sin kille David i en ett år gammal nyrenoverad lägenhet i Majorna. Hon är en "typisk mångsysslare" som just nu kombinerar fyra helt olika jobb med att sy och sälja håraccessoarer. Hon syr alla tofsar för hand hemma i sin lägenhet och hårbanden är på återvunna textilier som hon köper second hand. Allt är hållbart och noga utvalt.


Varför just hårband?

— Jag som många andra fick en hang-up på tofsar. Jag såg en tjej som gjorde jättefina big-sized scrunchies. Jag däremot ville jag ha en scrunchie som var ännu större och ännu bättre, så då var det bara för mig att börja sy sin egna!


Hur började din resa med företaget? 

— Vågar en kalla det för företag? Det känns så seriöst! Men det började med att jag hade för mycket tid över (på grund av Covid-19), och att jag fick låna min kompis Molly's symaskin.My startade MY JARS nu i april 2020, och med tanke på att corona har gjort att arbetet har fått gå myket hemifrån blir det svårt få insperation och variation på skapandet. På grund av det, kan det enligt My leda till att flera stycken skapar liknande typer av accessoarer. Men My är positiv till att vara ute på marknaden och ha flera konkurenter i samma område.


— Jag vill bara se det positivt och tycker att det är bra att vi uppmuntrar varandra till skapandet. Från början var det ju någon som inspirerade mig till att börja sy, och det vill jag ge vidare! Sen självklart finns det större aktörer på marknaden som massproducerar, och den typen av konkurrenter är jag såklart inte lika glad i.Vad har du mött för respons?

— Allt är väldigt nytt och jag är fortfarande chockad över att folk vill köpa det jag producerar! Får liksom svindel när jag tänker på att någon i Milano sitter och dricker rödvin med en scrunchie på sig som jag har sytt?!


Hur kan man förändra sin outfit med ett hårband?

 — Oj, men det är ju detta jag tycker är så bra med mina scrunchies och hårband. Det är en statement-accessoar som liksom gör hela jobbet åt en! 


Vart hittar du din inspiration?

— Jag får mycket av min inspiration genom att gå på second hand, jag följer kreativa konton på instagram och omger mig av vänner och familj som inspirerar och motiverar mig! Kanske klyschigt, men oxå sant!


Hur speglar tofsarna dig? Varför?

— För att de kommer undan med det enkla, om ni förstår vad jag menar? De är simpla men har samtidigt något djärvt över sig. Vad är ditt mål/vision med ditt skapande?

— Att utvecklas ännu mer, och att klara av att sy mer avancerat! Jag har faktiskt precis sytt en klänning till mig själv som jag älskar! 


Har du några drömmar?

— Jag drömmer om att vid sidan av kunna fortsätta att skapa till mig själv och till andra. Jag får liksom en kick av att se folk bära och tycka om det jag gjort! Om det kommer vara just håraccessoarer vet jag inte, men jag hoppas verkligen att det kommer vara något.  


Vad har du för kommande projekt på gång?

— Som jag nämnde tidigare så är MY JARS väldigt nytt, och precis i uppstarten. Så jag kommer nog att fortsätta på detta spåret ett tag till, kanske utveckla produkterna på något sätt och se vart det tar mig!Kommentare


bottom of page