top of page

Daniel Parsa — Liraren som glider med egendesignad tröja i musikens takt


Ljudet av techno dunkar i öronen, samtidigt är sidan av klädesmärket XLNC Gothenburg öppnat i ett fönster på datorn. "Ey bror, kan du kika över det här?" ropar någon. Så är det när man jobbar med sina närmsta vänner och har en chef-titel. Låten som han lyssnar på ska släppas snart, åtminstone är det tanken. Saker läggs åt sidan när annat går före, så är det bara.


— It Is what It Is! Ju sluddrigare man säger det, ju mer från hjärtat kommer det, Daniel Parsa.
Foto: Eric Marquez. @ericmarqqSmeknamn:

En vän till mig kallar mig för LP då och då

(de som vet de vet)

Ålder:

23 år

Jobbtitel:

Marknads-/, Events-/ och Verksamhetschef

Personlig titel:

Lirare, glidare... (kärt barn har många namn)


Från @danielparsa på instagram:

"Eyes on the target"

Du har fått i uppgift att ordna en fest, vad blir temat?

Oj! Ska vi se, ett koncept som jag tror hade kunnat bli magiskt om man utförde det på rätt sätt skulle vara ett Ubåts-tema. Skapa en mörk och trång atmosfär med mycket röda och neon gröna ljus och toner, lite som en radar och varningsljus.

Du skall sälja in dig själv till ett företag, vilken av dina egenskaper lyfter du fram och vilken försöker du dölja?

Jag hade lyft fram mitt driv och min förmåga att få saker från idé till verklighet. Det jag hade velat dölja är att jag en "Class A prokrastinerare”, älskar o skjuta upp saker till sista sekund.

Vad var dina tre mest spelade låtar under 2020?

Believe It - PARTYNEXTDOOR

I Want You Around - Snoh Aalegra

Out Getting Ribs - King Krule


Du står i baren, vilken drink beställer du att dricka?

6a GT o 6a Fernet<3


Vad är ditt livsmotto?

It Is what It Is! (Ju sluddrigare man säger det, ju mer från hjärtat kommer det)


Från @danielparsa på instagram:

"NEIGE NOIRE"


Så Daniel, du är Chief Marketing för klädmärket XLNC… Vad innebär den titeln?

Man kan ju säga att jag är den som har den slutgiltiga handen i på vilket sätt vi visas upp, vilka kanaler och hur vi syns. Jag tar hand om hur vi ska nå vår vision som märke utåt mot publiken.Från @danielparsa på instagram:

"🌊"


Är kläder någonting som alltid har intresserat dig och vad betyder en snygg outfit för dig?

Jo asså, jag har alltid haft ett intresse för kläder men det var först efter gymnasiet som jag verkligen hittade min stil och la ner mycket tid och energi på intresset. En snygg outfit för mig är något som jag är bekväm i, något som jag har satt ihop utifrån mina visioner av stil.


XLNC. Foto: Eric Marquez. @ericmarqq


Du jobbar på företaget tillsammans med några kompisar, hur funkar det?

Man har ju hört skräckhistorier om hur vänskaper har fallerat och så, men för oss så har det gått väldigt bra! Vi har ju känt varandra sen vi gick i 4an och har alltid haft en ”no bullshit” attityd mot varandra. Vi säger hur vi känner och är inte rädda för att kritisera varandra. Det som kanske ses som negativt är att vi ibland kan bli frustrerade på varandra o skrika eller bråka men allt det är typ som syskonkärlek. Vi ser varandra som bröder, och bröder bråkar.


Från @danielparsa på instagram:

”We ain’t goin nowhere” - ILY PAPA"

"Flashing... Lights."


Du är även en del av Innercirle, en grupp som anordnar fester. Hur startades den idén?

Inner Circle startades när jag tillsammans med några vänner bestämde oss för att anordna ett privat ”Open-Air” tillsammans. Vi tyckte om att arrangera det så mycket så vi bestämde oss för att bara köra... Och nu är vi här, haha!


Vad är det viktigaste för att det ska bli en bra fest?

Det finns så många aspekter till en bra fest, alla minst lika viktiga! Men om jag måste säga en sak så är det ljud och ljus. Dåligt ljud och ljus kan vara extremt irriterande och förstöra hela upplevelsen.


XLNC. Foto: Eric Marquez. @ericmarqq


Ni har haft en del svartfester, vilka punkter bör man bocka av från det att man kommer på idén till att festen äger rum?

Utan lokal och plats så finns det ingen idé att planera något så det är nummer ett. Näst viktigast är arbetskraft. Ju fler desto bättre. Man måste se till att ha ett fantastiskt team (I ❤ IC Crew). Sen är det viktigt att tänka på allt från bar, logistik, ljud och ljus, samt DJs. Somsagt, finns en hel del att tänka på och då har jag inte ens nämnt allt.


Foto: Christopher Gribbin. @christophergribbin


Du skapar själv en del musik, när började du med det och varför?

Hmm nu ska vi se... Så länge som jag kan minnas har jag spelat musik, men det var först när jag kom in i technomusiken som jag verkligen började skapa musik själv. Det är ett sätt för mig att få ut både känslor men också min vision av hur jag vill att techno ska låta och hur jag tolkar all inspiration jag får av omvärlden.


Från @innercircle031 på instagram


Vilken känsla vill du förmedla via musiken?

Det är helt olika beroende på vilken låt jag jobbar med men de mest återkommande känslorna är groovigt, hoppigt, samt lite obehagligt och nästan äckligt

Från @danielparsa på instagram:

"ILY PAPA ❤️ Drabbsällskapet"


Vad är ditt främsta och bästa musikminne?

Svårt att välja men från när jag själv varit en publiken måste det ha varit när jag såg Frank Ocean och The Blaze. "WOW ’17 va magiska". Om jag istället skulle prata om musikminnen från när jag själv spelat som artist skulle jag säga Inner Circle eventet ”Olja” i Ryaskog. Det kan ha varit en av de mest fantastiska spelningarna jag har spelat på.


Från @innercircle031 på instagram


Som sagt gör du en hel del redan, men har du några andra intressen som vi inte vet om?

Ja du! Har sedan lång tid tillbaka haft ett stort intresse för kameror och fotografi, både film och digital kameror. utöver det så har jag länge följt NFL och har även en nyfunnen kärlek för Formel1.


Från @danielparsa på instagram:

"Jag och alla mina bästisar ❤️ "


Hur kommer ditt 2021 se ut?

Som det ser ut just nu så ser det rätt likt ut. Jag pluggar just nu så lägger stor fokus på det. Förutom det så sitter jag ivrigt och hoppas på att återgå till mina projekt som lagts på is. Mycket projekt som väntat länge på att bli gjorda.

Men ett projekt jag kan dela med mig av är min första EP som förhoppningvis kommer ut inom en snar framtid! Läs "prokrastinering"...


Inspiration från Daniels soundcloud.


Bästa bar?

Zamenhof är ju alltid en banger, annars Foo Kafé eller goa gamla Hops!


Zamenhof


Bästa kaffe-ställe?

Åh e sämst på kaffe ställen, men S/O alla feta kaféer på Haga med dunder kakor!


Haga

Bästa restaurang för en fin middag?

Spanska Köket har en riktig vibe och Mexikanska Monarkin because... tacos!


Spanska köket


Tre bästa klädbutikerna?

Beyond Retro, Shelta, and the number 1 champion of GBG... Broadway & Sons


Broadway & Sons


Bästa ”secret-spot”?

Mellan-Rummet är fett cozy!


Mellan-Rummet


Vart i Göteborg är det störst sannolikhet att vi finner dig?

Under dessa rådande omständigheter, Willys Johanneberg! (Any other time, catch me if you can)

--

Comments


bottom of page