top of page

Ingrid ville ha ett par nya örhängen, startade då eget företag


Vad gör man egentligen när man är uttråkad? Att sätta sig för att pärla är ett alternativ. I början av corona-pandemin gjorde Ingrid precis det, hon hämtade tråd och pärlor och började tillverka sina egna smycken. Rätt som det var hade hon beställt ett lager av material och det dröjde inte länge förrän smyckesmärket Nioh var skapat.


Jag har ju drömt om att få starta upp någonting, eller egentligen, skapa någonting eget. Så Nioh är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse!


Niohs hemsida finn här!


Fem snabba

Med Ingrid Finn Ohlin

Du får välja en accessoar som du ska välja att bära i resten av ditt liv, vad väljer du? Var tvungen att googla vad som ingår inom ramen för accessoarer haha, men det måste faktiskt bli min favvoväska som är med mig överallt.

I vilken miljö blir du mest inspirerad?

Skulle nog säga att det är när jag sitter på en härlig bar eller ett "coolt" café. Att sippa på en öl eller kaffe och kika på folk är skitkul och gör mig inspirerad!

Nämn den person du hade blivit mest starstruck över att se ha på sig något från ditt märke: Åh, det finns så många! Men jag skulle säga Hanna MW, hennes stil är bara för bra och älskar de färgval hon gör!

Bild: Hanna MW

När var senaste gången du kände dig riktigt lycklig? Det var när jag låg halvsjuk i soffan med en öl och tittade på en serie samtidigt som min kille stod i köket och lagade en curry. Vilken låt sätter du på när du behöver komma på pepp-humör?

På delad första plats har vi Purple Hat med Sofi Tucker och Better by your side med Aebel & Tim Aspaul.Lär dig mer om Ingrid och Nioh

Vad står namnet nioh för? Det är en enkel ihopslagning av mitt smeknamn Ninni och ett av mina efternamn Ohlin.

Hur kom det sig att du startade företaget? Jag pärlade en del halsband redan förra sommaren, men det var först när jag satt i karantän i slutet av mars, precis hemkommen från en resa, som jag började pärla för att underhålla mig själv. Sen så hade jag plötsligt lagt en order på massa olika pärlor och örhängesdelar. Kort efter det kom jag på namnet Nioh och började jobba fram hur och vad Nioh skulle bli. Att det blev just örhängen minns jag inte exakt varför faktiskt, haha. Jag tror nog att det var för att jag ville ha ett par själv och att jag samtidigt ville testa att starta upp någonting och se vad det kunde bli.

"Om min farmor på 93 år kan rocka classy kan du;)"


"Jag började pärla för att underhålla mig själv. Sen så hade jag plötsligt lagt en order på massa olika pärlor och örhängesdelar."


Hur speglar företaget dig?

Jag har försökt sedan start att förmedla en varm och inbjudande känsla. Nioh ska vara ett kul företag. Jag hoppas att min kärlek för färg och mönster kommer fram i Nioh som helhet och i alla smycken jag gör. Jag själv kör på ganska mycket utan att tänka efter, vilket kanske också märks i Nioh som är relativt nytt, spontant och föränderligt?


"En varm sommardag🌞"

Från vart får du inspirationen ifrån?

Älskar ju såklart att använda Instagram och Pinterest för att få inspiration men tror också att jag fångar upp mycket genom att titta på folk på stan, kolla tyger och inredning, bläddra i tidningar och kolla in mina härliga kompisar!

"Packar ordrar idag💌 Hoppas hoppas ni som beställt gillar smyckena!! "


Hur går tillverkningsprocessen till?

För att beskriva den kort väljer jag ut två sötvattenspärlor som passar bra ihop i storlek och form, därefter träs pärlorna på hattpinnar och viras runt öglan på örhänget tills det blivit tillräckligt många varv. Det här är en väldigt enkelt procedur att göra själv med hjälp av lite tänger och avknipsare!

"@ellenbrohagen och @johannaanton i nioh bracelet och Grass🌞"

Vem ska bära dina smycken?

Alla som vill bära mer färg och göra sin outfit eller sitt humör lite gladare ska bära Nioh!


Du jobbar mycket med färg, vilken är din favoritfärg och vad betyder den färgen för dig?

Åh, det är grönt för det är skönt och fint och mysigt och varmt och tryggt och jäkligt snyggt! Jag älskar verkligen grönt!"Nioh är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse!"

Hur känns det att driva eget?

Det är så kul! Det är en sjuk känsla att folk jag aldrig träffat innan vill köpa örhängen som jag har gjort. Sedan ingår också många administrativa uppgifter som är mindre kul och som jag har svårt att strukturera upp och göra... Men allt som allt älskar jag det! Jag har ju drömt om att få starta upp någonting, eller egentligen, skapa någonting eget. Så Nioh är faktiskt en dröm som går i uppfyllelse!


Vilket råd skulle du ge till andra som vill starta eget?

Jag skulle säga att man ska våga vara lite impulsiv och gå på sin egen magkänsla. Om du tror och känner att "det här är någonting bra" – ja men då är det bra och en idé du ska våga göra någonting av! Sen försöker jag själv att se det här med att driva Nioh som en övning. Det gör att det inte blir på allt för stort allvar, annars tror jag att man kan börja bry sig för mycket över vad andra ska tycka och blir rädd för att allt ska gå åt skogen...

"Troligtvis kommer det bli en Niohväska till början av våren!"

Vad blir ditt nästa projekt?

Kul fråga! Som det kom fram tidigare är ju väskan min favoritaccessoar. Troligtvis kommer det bli en Niohväska till början av våren!

--

Comments


bottom of page